Γύρη και Αλλεργίες: Μια απλή εξήγηση

Η γύρη που συλλέγουμε από τις μέλισσες έχει θετική επίδραση και στις αλλεργικές καταστάσεις, πράγμα που σίγουρα ακούγεται παράξενο, όταν χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν κάθε άνοιξη. Η εξήγηση είναι απλή. Γύρη και Αλλεργίες μπορούν να συνυπάρχουν.
Η γύρη μεταφέρεται με τρεις τρόπους. Τον άνεμο (ανεμόφιλη), τα έντομα (εντομόφιλη) και το νερό (υδρόφιλη). Τα αλλεργικά στη γύρη άτομα έχουν αλλεργικές αντιδράσεις όταν εισπνεύσουν την ανεμόφιλη γύρη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.
Στη γύρη όμως που παίρνουμε από τη μέλισσα έχει καταστραφεί κάθε αλλεργικός παράγοντας. Και αυτό λόγω του σάλιου και του νέκταρος που χρησιμοποιεί η μέλισσα προκειμένου να πλάσει τη γύρη σε σβόλους για την καλύτερη μεταφορά της.
Πολλοί γιατροί ανά τον κόσμο επιχειρούν να ανοσοποιήσουν τους αλλεργικούς ασθενείς τους με μικρές δόσεις γύρης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν είστε αλλεργικός, μια συζήτηση με το γιατρό σας θα ήταν χρήσιμη.
Εάν είστε από τα εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη που πάσχουν από εποχιακές αλλεργίες, πιθανότατα να νιώθετε ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να απαλλαγείτε από τη συνεχή καταρροή και την αίσθηση ότι έχετε «βαρύ» κεφάλι .
Δεδομένου ότι το μεγάλο ποσοστό γύρης στον αέρα είναι μια από τις αιτίες που πολλοί άνθρωποι συνδέουν με τις αλλεργίες τους, πώς θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό η γύρη των μελισσών;

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της φύσης, που βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας!

Η  γύρη μπορεί πράγματι να μειώσει τις αλλεργίες σας και ταυτόχρονα να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας ενάντια στους στρεσογόνους παράγοντες του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα  αποτελεί μια υπερτροφή για την υγεία σας.

Πως λοιπόν η γύρη μπορεί να φέρει την ισορροπία στο σώμα σας;

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι η αλλεργία. Με απλά λόγια, μια αλλεργική αντίδραση είναι αυτό που συμβαίνει όταν το σώμα σας εντοπίζει κάτι μέσα σε αυτό ή στο περιβάλλον του και αποφασίζει ότι πρέπει να το καταπολεμήσει επειδή πιστεύει ότι δεν πρέπει να είναι εκεί.
Έτσι, σαν απάντηση σε αυτόν τον «εισβολέα», το ανοσοποιητικό σας αρχίζει να το καταπολεμά σαν να ήταν μια ασθένεια, να το δοκιμάζει και να το αποβάλλει (αν «ο εισβολέας» θα έβλαπτε πραγματικά το σώμα σας είναι μια άλλη ερώτηση).
Το ανοσοποιητικό σας δημιουργεί αντισώματα για να ανταποκριθεί στην «ουσία» και αυτά προκαλούν την απελευθέρωση ισταμινών – που προκαλούν τα συμπτώματα των εποχιακών αλλεργιών. Συμπτώματα όπως ρινική καταρροή, φαγούρα σε διάφορα σημεία του σώματος, πρησμένα μάτια, πονοκέφαλοι ή και πόνοι στο σώμα.

Η γύρη των μελισσών εισέρχεται και μειώνει τις ισταμίνες, γεγονός που μειώνει αμέσως τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αλλεργιών.

Αυτό ακριβώς θα έκαναν τα φάρμακα για τις αλλεργίες, μόνο που η γύρη πλεονεκτεί σε σχέση με αυτά τα φάρμακα. Και αυτό επειδή κάνει ταυτόχρονα πολύ περισσότερα για το σώμα σας, εντελώς φυσικά, και χωρίς να παίρνετε φάρμακα.
Η γύρη των μελισσών δεν βοηθάει τον οργανισμό σας μόνο με τις αλλεργίες που σχετίζονται με τη γύρη. Είναι η όλη έξαρση της εποχικής αλλεργίας, επειδή η γύρη των μελισσών μειώνει τις ισταμίνες που απελευθερώνει το σώμα σας ως αντίδραση σε αλλεργιογόνα.
Έτσι, η λήψη γύρης μελισσών μπορεί επίσης, να σας βοηθήσει με αλλεργίες σε δέντρα, στη μούχλα που είναι συχνές κυρίως στην αλλαγή εποχής.

Μπορώ να πάρω γύρη για να βοηθήσω στην εποχιακή αλλεργία μου στη γύρη;

Γύρη και Αλλεργίες

Ναί! Ενώ τα φαρμακευτικά προϊόντα γενικά δίνουν στο σώμα σας μια άλλη ουσία για τη μείωση των αλλεργιών σας, η γύρη μπορεί να λειτουργήσει σαν εμβολιασμός, όταν αυξάνετε τη δόση σας σταδιακά.
Στην πραγματικότητα  θα εκπαιδεύσετε το σώμα σας για το πώς να αντιμετωπίσετε τη γύρη τρώγοντας τη προληπτικά, όπως και όταν κάνετε ένα εμβόλιο για την αντιμετώπιση ενός ιού.

Επιστημονικά τεκμηριωμένη ανακούφιση από αλλεργίες, ο φυσικός τρόπος.

Έχουν γίνει πολλές επιστημονικές μελέτες σχετικά με τη δύναμη της γύρης των μελισσών για τη θεραπεία εποχικών αλλεργιών.

Μια πολύ σημαντική μελέτη στο Journal of Allergy έδειξε ότι το 75% των συμμετεχόντων είχε μια τεράστια μείωση κατά 75% στα συμπτώματά τους.
Όσο νωρίτερα οι συμμετέχοντες άρχισαν να παίρνουν τη γύρη πριν από την αλλαγή της σεζόν, τόσο καλύτερα ήταν τα αποτελέσματά τους.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η γύρη μπορεί να βοηθήσει παρεμβαίνοντας σε μεταγενέστερα στάδια της διαδικασίας αλλεργικής απόκρισης αναστέλλοντας τα «μαστοκύτταρα».

Μην θεραπεύετε μόνο τις αλλεργίες σας, αλλά και ολόκληρο το σώμα σας!

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, θα θέλατε επίσης να δείτε τα οφέλη της γύρης στην υγεία σας.

Η Βιολογική Γύρη είναι ένα εντελώς φυσικό αντιβιοτικό, αντιικό και αντιμυκητιακό. Επομένως  η χρήση  της για προληπτικούς λόγους είναι μια καλή ιδέα για να οπλίσετε τον οργανισμό σας σε κάθε αλλαγή εποχής.

Τα άλλα οφέλη της γύρης για τη βελτίωση της αναπνευστικής σας υγείας  και τη θεραπεία όπως το άσθμα, η ιγμορίτιδα και οι ερεθισμοί του δέρματος θα μπορούσαν επίσης να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτό που φέρνουν οι εποχές.

Φροντίστε το σώμα σας για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους χρησιμοποιώντας άλλα προϊόντα μέλισσας και μειώνοντας την πρόσληψη ζάχαρης.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης το σώμα σας  να αντιμετωπίσετε εποχιακές αλλεργίες.

Πώς μπορείτε να πάρετε γύρη για την καταπολέμηση των αλλεργιών σας;

Η λήψη γύρης είναι εξαιρετικά εύκολη και θα δώσει στο σώμα σας τη δυνατότητα να έχετε τον έλεγχο της φυσικής υγείας σας.
Ξεκινήστε με μισό κουταλάκι του γλυκού γύρης το πρωί, αναμειγνύοντας την στο φαγητό ή το χυμό σας.
Ξεκινώντας με μια μικρή δόση θα σας βοηθήσει να δείτε πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται στη γύρη.
Συνεχίστε σταδιακά κάθε μέρα με υψηλότερη δόση, έως ότου ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της  αλλεργίας που σας ταλαιπωρεί.
Μπορείτε να πάρετε από έως και έως τρεις κουταλιές της σούπας γύρη την ημέρα έως το τέλος του πρώτου μήνα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από  τις αλλεργίες τους περισσότερο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Σε αυτή την περίπτωση αρχίστε να παίρνετε γύρη δύο έως τρεις μήνες πριν την εποχή που η αλλεργίες σας είναι σε έξαρση.
Έτσι ενισχύετε τον οργανισμό  σας για να μπορεί να αντιμετωπίσει την αλλεργία εκ των προτέρων. Όπως λέει και το ρητό, η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο.
Διαβάστε περισσότερα με τις αναλυτικές προτάσεις βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο λήψης γύρης.
Μπορείτε να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες σας λαμβάνοντας επίσης βιολογικό μέλι ή βιολογικό βασιλικό πολτό.

Τι γίνεται όμως αν είστε αλλεργικός και στη γύρη των μελισσών;

Όλοι οι οργανισμοί αποκρίνονται διαφορετικά σε διαφορετικά τρόφιμα, οπότε αν ανησυχείτε, μήπως είστε ευαίσθητοι στη γύρη των μελισσών ξεκινήστε με μια δοκιμή. Πάρτε μερικούς κόκκους γύρης και τοποθετήστε τους στο στόμα σας.
Περιμένετε δύο λεπτά, για να δείτε αν το σώμα σας αποκρίνεται με κάτι σαν αλλεργική αντίδραση.
Εάν όχι, μασήστε και καταπιείτε τη γύρη και, στη συνέχεια, παρακολουθήστε την αντίδραση του οργανισμού σας  για τις επόμενες 24 ώρες.
Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε κανονικά τη λήψη γύρης.

Μπορούν και τα παιδιά να λαμβάνουν γύρη για τις αλλεργίες τους;

Η γύρη έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την εποχιακή αλλεργία και την ανακούφιση από το άσθμα στα παιδιά. Απλώς πρέπει να λαμβάνουν μικρότερες δόσεις, και όπως και οι ενήλικες, ξεκινούν από πολύ μικρές ποσότητες στην αρχή.
Τα παιδιά πρέπει σταδιακά να αυξάνουν τη δοσολογία έως ότου πραγματοποιηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα:
– Για παιδιά ηλικίας 2-6:  1/3 έως και 1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα
– Για παιδιά ηλικίας 6-12: ½ έως και 1,5 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα
– Για παιδιά 12 ετών και άνω: από 1 έως 1,5 κουταλιά της σούπας την ημέρα
Τα οφέλη της γύρης στην υγεία μας θα σας καταπλήξουν. Η γύρη αποτελεί μια καταπληκτική επιλογή με οφέλη για την υγεία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.
Από τη βελτίωση της διατροφής και την πρόληψη της υγείας έως τη μείωση του στρες, τη συναισθηματική ευεξία και μια σειρά από θεραπείες για συγκεκριμένες καταστάσεις.

Το Αρκαδικό Μέλι έχει οικογενειακό χαρακτήρα και δραστηριοποιείται στο χώρο της μελισσοκομίας από το 1981. Η οικογένεια Ρουμελιώτη παράγει πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και ακατέργαστα από τη φύση έως το βάζο.