Βιολογικό Μέλι Δάσους: Ένας συμμάχος της υγείας μας

Η επιλογή ποικιλίας μελιού είναι πάντα κάτι το υποκειμενικό και σημαντικό για τους λάτρεις του μελιού. Βασικό κριτήριο συνήθως είναι η γεύση ή η υφή του μελιού αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπουμε και τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού που καταναλώνουμε, που αυτός είναι και ο τελικός σκοπός- να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας.

Μια ποικιλία μελιού που μπορεί να γίνει ο πολυτιμότερος σύμμαχος της υγείας μας είναι το βιολογικό μέλι δάσους.

Το βιολογικό μέλι δάσους είναι το μελίτωμα που μαζεύουν οι μέλισσες από άγρια δασικά δέντρα. Ένα γευστικό μέλι που συλλέγεται σε υψόμετρο 800 μέτρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από μια ποικιλία δέντρων, όπως άγριες καστανιές, οξιές, βελανιδιές, πεύκα, ακακίες καθώς και μια τεράστια ποικιλία σπάνιων φυτών και άγριων βοτάνων όπως μέντα, ρίγανη, τσάι, θρούμπι, τριφύλλια και άλλα, συνθέτουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον συλλογής προσφέροντας το εξαιρετικό αυτό μέλι σε μας. Το βιολογικό μέλι δάσους είναι πάντα πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο, σε ρευστή κατάσταση. Μόλις κρυσταλλοποιηθεί, παίρνει ωραίες καφέ αποχρώσεις.

Έχει πολλές ιδιότητες οι οποίες το καθιστούν έναν από τους πολυτιμότερους συμμάχους της υγείας μας:

  • Πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, ο φώσφορος και το νάτριο τονώνει τον οργανισμό μας
  • Περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν προστατευτικά
  • Δρα καταπραϋντικά αλλά και θεραπευτικά στον πονόλαιμο, τις στομαχικές διαταραχές και τη γρίπη.
  • Χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης θρεπτικής άξιας καθώς περιέχει ένζυμα που ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων.
  • Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μέλια
  • Βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών και αναπνευστικών παθήσεων
  • Βοηθά στην καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών.

Η άμυνα του ανοσοποιητικού είναι εξαιρετικά σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό και το βιολογικό μέλι δάσους είναι γεμάτο με ζωτικές βιταμίνες και μέταλλα. Υπάρχει βιταμίνη C και B6, καθώς και μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορος, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρος και σίδηρος. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σακχαρόζη και φρουκτόζη, τα οποία αποτελούν εξαιρετικές πηγές διατροφής.

Μήπως λοιπόν να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή;

Το Αρκαδικό Μέλι έχει οικογενειακό χαρακτήρα και δραστηριοποιείται στο χώρο της μελισσοκομίας από το 1981. Η οικογένεια Ρουμελιώτη παράγει πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και ακατέργαστα από τη φύση έως το βάζο.