Βιολογικό Μέλι Θυμάρι

Οι μέλισσες παράγουν ένα πολύ αρωματικό, γευστικό και γλυκό μέλι, σκούρου πορτοκαλί χρώματος. Το θυμαρίσιο μέλι φημίζεται για τις αντισηπτικές και τονωτικές του ιδιότητες και την υψηλή αντιοξειδωτική του δράση. Από έρευνες που έχουν γίνει βρέθηκε ότι προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Κρυσταλλώνει μέσα σε 6 έως 12 μήνες. Ιδανικό για να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο πρωινό σας

Το θυμαρίσιο μέλι παράγεται από το θυμάρι, από διάφορα αγριολούλουδα και λουλούδια της δασικής χλωρίδας. Είναι μοναδικό στο είδος του, δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ η περιεκτικότητα του στο ένζυμο διάσταση το κατατάσσει στις καλύτερες ποικιλίες μελιού παγκοσμίως. Ανθίζει μέσα Μαΐου με αρχές καλοκαιριού. Το χρώμα του είναι λαμπερό κίτρινο-πορτοκαλί με κοκκινωπές αποχρώσεις ενώ η γεύση του είναι μεστή και γλυκερή που μένει για πολύ στο στόμα. Το μέλι θυμάρι είναι καταπραϋντικό και ευνοεί στον ύπνο. Αναγνωρισμένο αντισηπτικό, συνιστάται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση λοιμωδών, αναπνευστικών και πεπτικών παθήσεων και για την επούλωση πληγών καθώς είναι πολύ πλούσιο σε χαλκό και βόριο.