Βιολογικό Μέλι Ρείκι Δρυμού Σκιρίτιδας

Το Μέλι Ερείκης είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε γυρεόκοκκους, είναι πλούσιο σε πυρίτιο, βόριο και βάριο. Έχει χαρακτηριστική γεμάτη γεύση με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας, έντονο γήινο άρωμα των λουλουδιών της Ερείκης και ένα ιδιαίτερο κοκκινοχάλκινο χρώμα που μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χρώμα καραμέλας μετά την κρυστάλλωση του η οποία πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (1 – 3 μήνες από την συλλογή του). Συγκαταλέγεται στην ελίτ των Ελληνικών μελιών και αρέσει ιδιαίτερα στους απαιτητικούς καταναλωτές.

Λόγω του υψηλού ποσοστού φυσικών σακχάρων που περιέχει κρυσταλλώνει αμέσως μετά τον τρύγο. Επειδή έχει την ιδιότητα να λεπτοκρυσταλλώνει, αποκτά μια χαρακτηριστική «βουτυρώδη» αλλά ελαφριά υφή, η οποία αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Έχει πολύ έντονο άρωμα και είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, ενώ παράλληλα συμβάλει και στη μείωση της χοληστερίνης.

Συλλέγεται από τις νεκταροέκρισεις ερείκης γνωστή και ως «σουσούρα» – (Erica verticillata) στο Δρυμό Σκιρίτιδας. Ιδιαίτερα τονωτικό για τις μέλισσες. Για τους γνώστες επιτυχημένη ανθοφορία ισοδυναμεί με δεύτερη άνοιξη για τα μελίσσια! Στη Γαλλία το μέλι αυτό συγκαταλέγεται –μαζί με της καστανιάς και της λεβάντας- στα καλύτερα γαλλικά μέλια. Οι Γάλλοι παρασκευάζουν – μόνο μ’ αυτό το μέλι – το γνωστό γαλλικό μελόψωμο. Συλλέγετε από τις χαράδρες και τις κατάφυτες πλαγιές στην Αρκαδία με ιδιαίτερα απρόβλεπτη παραγωγή λόγο της ευαισθησία του στις μεταβολές του καιρού.