Βιολογικό Μέλι Κουμαριάς

Το Μέλι Κουμαριάς συλλέγεται από τις νεκταροεκρίσεις της ανοιξιάτικης Κουμαριάς (Arbutus Unedo) και είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί (όπως και το μέλι Ερείκης) μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού. Έχει χαρακτηριστική πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση & δυνατή με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας που αρέσει σε απαιτητικούς καταναλωτές, έντονο ξεχωριστό γήινο άρωμα και ένα ιδιαίτερο σκουροχάλκινο χρώμα ενώ η κρυστάλλωση του πραγματοποιείται πολύ γρήγορα (2 – 4 μήνες από την συλλογή του). Ένα ιδιαίτερο μέλι σκουρόχρωμο, με πικρή γεύση και έντονο, ξεχωριστό αλλά και ευχάριστο άρωμα. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία πρωτείνες  αμινοξέα και βιταμίνες.

Το μέλι Κουμαριάς ξεκινάει να συλλέγετε από τον Απρίλιο και αποτελεί την πρώτη παραγωγή της χρονιάς και συλλέγεται με «μανία» από τις μέλισσες .

Περιέχει την ουσία Arbutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης σε αυτό. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα μέλια με αποτέλεσμα να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
Περιέχει τον πολυσακχαρίτη, τυρανόζη ο οποίος όπως αποδείχθηκε πειραματικά αυξάνει τη ζωή των κυττάρων. Περιέχει το ένζυμο διαστάση ή αμυλάση, το οποίο διασπά το άμυλο.Είναι ιδιαίτερα τονωτική τροφή για τον άνθρωπο και τις μέλισσες.