Βιολογική Νωπή Γύρη Δρυμού Σκιρίτιδας

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία, συλλέγεται από διαφορετικά είδη φυτών.

Ιδιότητες

Η γύρη βοηθά την καλύτερη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση.
Βελτιώνει την όρεξη γι’αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για τα παρακάτω:

  • Αδυναμία & εξασθένιση του οργανισμού
  • Απώλεια βάρους
  • Απώλεια μνήμης
  • Ανωμαλίες εντέρου
  • Κακού μεταβολισμού

Ομορφιά

  • συντελεί στο σχηματισμό κολλαγόνου
  • καταπολεμά την ακμή
  • μειώνει τις φακίδες
  • αυξάνει τη σφριγηλότητα,την ελαστικότητα του δέρματος
  • ενισχύει τη βιταμίνη Ε η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος & του σχηματισμού των ρυτίδων.

Είναι ιδανική για ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις & βοηθά στη βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση). Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). Η γύρη είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφϋία και το χρώμα των μαλλιών. Μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλημακτήριας περιόδου). Δίνει ευεξία, μακροζωία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλικότητα. Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού,  ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του ουροειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

Ημερήσια Δοσολογία

Γενικά, μια κουταλιά της σούπας ημερησίως καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία.  Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια εβδομάδα περίπου και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Καταναλώνεται στη φυσική της κατάσταση, αδιάκοπα για 4-6 μήνες αναλόγως με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Μπορούμε βέβαια να την συνδυάσουμε με διάφορα γλυκαντικά, όπως μέλι, παγωτό, ψιλοκομμένα φρούτα ή να την διαλύσουμε σε χυμό φρούτων.